Projektin tavoitteena oli luoda ketterä innovaatiotyöpaja-konsepti, jota asiakas pystyy hyödyntämään asiakaskokemusta parantaakseen.
Projekti toteutettin muotoilulähtöisen yhteiskehittämisen menetelmiä hyödyntäen asiakkaan luona Keski-Euroopassa.
Constelliumin asiakkaat sekä henkilöstö ovat äärimmäisen sitoutuneita yritykseen - tästä kertovat mm. erittäin pitkät työurat sekä vahva NPS-score, jonka perusteella esimerkiksi yrityksen tekninen osaaminen on erinomaisella tasolla.
Tämän päivän tyytyväiset asiakkaat eivät kuitenkaan takaa huomisen menestystä - heille pitää pyrkiä tarjoamaan jatkuvasti jotain uutta.
"Miten voisimme tuottaa asiakkaillemme lisäarvoa", Constelliumilla pohdittiin.
Yrityksellä oli olemassa useampiakin palveluita, mutta niitä ei oltu tuotteistettu loppuun saakka.
Aikaisemmin toteutetun asiakaskokemusprojektin perusteella saatiin selville, että asiakkaat arvostavat yhteistä innovointia ja tekemisen kehittämistä. Constelliumilla päätettiin tarttua tähän mahdollisuuteen ja luoda asiakkaille jotain erityistä, joka vaikuttaa myös oman henkilöstön sitoutumiseen positiivisesti.
Innovaatiotyöpajojen kehitystyöhön kumppaniksi valikoitui Vere Design, joka nousi heti asiakkaan top of mind -listalle, kun tavoitteena on liiketoiminnan ketterä kehittäminen.
"Veren tiimin kansainvälisen tason osaaminen ja taito lukea eri kulttuureista olevia ihmisiä, on ollut huikeaa. Työpajoissa käytetyt materiaalit olivat laadukkaita ja ne tukivat käytettyjä menetelmiä täydellisesti. Työpajoihin osallistuneiden palaute on ollut ainoastaan positiivisen innostunutta."
Projektin lopputuloksena Constelliumille syntyi Innovaatiotyöpaja-konsepti, jota lähdetään testaamaan yhdellä pilottialueella. Tavoitteena on pitää vuoden 2023 aikana 3-5 innovaatiotyöpajaa valitun Specialities-pilottialueen asiakkaille. Työpajojen fasilitaattorit ovat Constelliumin omaa henkilökuntaa ja heidän tekemisen tueksi projektissa toteutettiin myös konkreettinen fasilitaattorin opas.
Projektin alussa asiakkaalla oli epäilyksiä suunnitellun aikataulun ja agendan osalta. Veren tiimi onnistui kuitenkin poistamaan nämä huolet heti alkumetreillä. “Projektissa hyödynnetyt menetelmät ovat suorastaan avanneet silmämme, miten ongelmia voidaankaan ratkoa näin tehokkaasti ja nopealla aikataululla", kertoo Antti Laakkonen innostuneena.
"Yhteistyö vereläisten kanssa oli alusta lähtien mutkatonta ja meillä on täysi luotto heidän tekemiseen", summaa Laakkonen. "Lisäksi eteneminen projektissa oli koko ajan hyvin strukturoitua ja kaikkiin kysymyksiimme saimme aina kattavat vastaukset", hän kiittelee.
"Oli hienoa nähdä, miten projektiin osallistuvat innostuivat yhteiskehittämisestä ja oivalsivat sen tuoman lisäarvon asiakaskokemuksen näkökulmasta. Projektin jälkeen Constelliumilla on vahva työkalupakki paitsi innovaatiotyöpajojen järjestämiseen, mutta myös yleisemmin ketterään, kokeilevaan ja osallistavaan ongelman ratkaisemiseen", sanoo Veren toimitusjohtaja Daniel Hänninen, joka toimi projektissa toisena fasilitaattorina.
Vere Design Oy on liiketoimintamuotoilun edelläkävijä, jonka missiona on luoda asiakkailleen tulevaisuuden kestävää liiketoimintaa.