Sulje
Liity Edelläkävijöihin
Liity Edelläkävijöihin
Juha Leppänen 29.10.2016 16:02

Yksi asia yrittäjäksi lähtemisessä kaduttaa.

Reilun vuoden aikana olen tavannut lähes satakunta ihmistä liittyen Veren tiimin kasaamiseen. Valtaosa näistä ihmisistä on ollut päteviä alansa huippuammattilaisia. Uutta yritystä käynnistäessä kaikki kulminoituu lopulta kuitenkin kahteen muuttujaan. Sopivuuteen ja riskinottokykyyn.

Kasvun osaaja Juha Leppänen VereKuva KasvuOpen karnevaaleilta Jyväskylästä 27.10.2016, jossa sain kunnian olla mukana Kasvun Osaajana.

Sopivuuden tiivistän lähinnä henkilön henkisiin ominaisuuksiin osana tiimiä sekä kyvykkyytenä viedä yritystä tavoiteltuun suuntaan. Ensimmäiset avainhenkilöt kuitenkin käytännössä rakentavat tai romuttavat sen unelman, josta olet haaveillut.

Entäpä riskinottokyky? Puheissamme me kannustamme asiakkaitamme, tiimejämme ja yrityksiämme ottamaan riskejä. Usein myös kritisoimme työnantajiamme riskinottokyvyn puutteesta. Omina tekoinamme ne kuitenkin loistavat valitettavan usein poissaolollaan.

Haluankin tässä nyt julkisesti nostaa hattua kaikille niille yrittäjille, yrityksille ja yksilöille, jotka ovat valmiita tekoihin puheiden sijaan. Kiitos kuuluu siis myös upeille kollegoilleni ja Veren omistajille.

Tarvitsemme Suomessa todellakin uskallusta tehdä asioita uudella tavalla. Emme ole enää koskaan "kotimaisessa kilpailutilanteessa". Maailma pienenee päivä päivältä. Logistisesti vain hieman hitaammin kuin virtuaalisesti.

Tähän loppuun vielä startup-yrittäjän muistilista onnistuneeseen rekrytointiin. Valtaosa rekrytoinneista pysähtyy kohtaan 3, mutta älä tingi yhdestäkään kriteeristä. Siis. Älä Tingi Yhdestäkään Kriteeristä. Epäpätevä ja riskinottokykyinen on jo vaaraksi.

1. Pätevä vai epäpätevä

2. Sopiva vai sopimaton

3. Riskinottokykyinen vai varmanpäälle pelaava

Niin ja mikä minua yrittäjäksi lähtemisessä kaduttaa. Se, että ei ollut rohkeutta tehdä tätä jo aiemmin.

Juha Leppänen
Chief Energizing Officer @ Vere Oy

avatar

Juha Leppänen

Juha on liiketoimintamuotoilija vahvalla strategiavaiheen painotuksella ja kaupallisella otteella. Juhan vahvuuksiin kuuluu rakentaa ja priorisoida isot strategiset suuntaviivat konkreettisiksi ja helposti omaksuttaviksi toimenpiteiksi.