Palvelumuotoilu ei vie käytäntöön! Liiketoimintamuotolija Vere Oy käynnisti julkisen osakeannin

Kirjoittanut Vere Oy - 02 toukokuuta, 2018

Palvelumuotoilu ei vie käytäntöön! Liiketoimintamuotolija Vere Oy käynnisti julkisen osakeannin

 

Liiketoiminta- ja teknologiaosaamisen yhdistävä Vere Oy hakee sijoittajia

Yritykset pyrkivät parantamaan asiakaskokemusta palvelumuotoilulla, mutta se ei yksinään riitä.
Tarvitaan liiketoimintamuotoilua. Tähän on erikoistunut Vere Oy, joka hakee rahoitusta Invesdorin alustalla 2. toukokuuta alkaen.

"Olen työurani aikana nähnyt kymmeniä kehitys- ja palvelumuotoiluprojekteja, jotka eivät ole muuttaneet yrityksen toimintatapaa. Monella Veren asiakkaalla on ollut sama ongelma: tehdään hyvää kehitystyötä, mutta mikään ei muutu käytännön tasolla", sanoo Veren perustajaosakas Juha Leppänen, joka on aiemmin toiminut johtotehtävissä Digialla ja CGI:llä.

Muutos strategiasta aina kaupallistamiseen saakka

Leppäsen mukaan perusongelma on, että projektit keskittyvät liian kapealle alalle. Veren konsepti on selkeä: liiketoimintamuotoilu alkaa aiemmasta vaiheesta kuin palvelumuotoilu eli yrityksen strategiasta, ja tulokset viedään pidemmälle, kaupallistamiseen saakka tarpeeksi nopeasti. Teknologian avulla hoidetaan, että muutokset todella tapahtuvat. Johtajille tarjotaan työkalut huolehtia, että ihmiset ymmärtävät, miksi muutokset tehdään ja miten ne vaikuttavat omaan työhön.

Digitaalisten palveluiden yleistyminen muovaa kaikkia toimialoja niin nopeasti, että vanhat toimintamallit voidaan heittää romukoppaan. Uusi tapa toimia tarvitaan, jos kivijalkakauppa aikoo pärjätä Amazonia vastaan tai suomalainen teollisuusyritys päihittää globaalit kilpailijansa.

Vahva liiketoiminta- ja teknologiaosaaminen

Veren kolmella partnerilla on vahva liiketoimintaosaaminen: Juha Leppänen on toiminut pitkään myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä isoissa it-taloissa, Jussi Pullolan tausta on teollisuuden johto- ja strategiatehtävissä ja Jan-Mikael Lepistö on teknologiaosaaja ja sarjayrittäjä. Työntekijöitä on yhteensä kahdeksan.

Yksi Vereen sijoittaneista on pääomasijoittaja ja Vision+-rahaston partner Marko Tulonen.

"Toimiala on hurjassa kasvussa ja liiketoimintamuotoilua tarvitsevat sekä isot että pienemmät
yritykset. Verellä on hyviä näyttöjä asiakasprojekteista sekä vahva tuotto- ja exit-potentiaali",
Tulonen perustelee. Se ei kuitenkaan ole ainoa tekijä. "Tähän hommaan ei pysty ihan kuka vain. Tiimillä on erinomainen osaaminen, ja se on toinen keskeinen syy, miksi olen mukana. Verellä yhdistyvät liiketoimintaosaaminen ja teknologian ymmärrys", Tulonen kiteyttää.

Konsepti testattu kymmenillä asiakkailla

Kahden toimintavuotensa aikana Vere on hankkinut kymmeniä tyytyväisiä asiakkaita.
"Veren toimintamalli on uusi ja piristävä tapa rakentaa strategisia toimenpiteitä ja sitouttaa sidosryhmät mukaan muutokseen", sanoo Henry Nieminen, Insta Groupin toimitusjohtaja.
"Vain uusiutumalla pystymme luomaan yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja taloudellista kasvua. Tämän mahdollistamisessa Verellä on suuri merkitys", kertoo asiakkuusjohtaja Leena Hallamaa Invalidisäätiöstä, jossa Vere toimii digitaalisten palveluiden sekä palvelukokemuksen kehittäjänä.

Sijoituskierroksen tavoite on hankkia 450 000 euroa liiketoimintamuotoilukonseptin kehittämiseen ja skaalaamiseen. Ennen julkisen kierroksen alkua 2.5. sijoituksen alarajasta oli kasassa jo lähes 60%.

Veren sivut Invesdor-palvelussa: https://www.invesdor.com/fi/pitches/905

Video: https://youtu.be/JN5bMtJgfdc

Lisätietoja:
Juha Leppänen, toimitusjohtaja
p. 040 172 2224
jl@vere.fi

Vere Oy on vuonna 2015 perustettu Suomen johtava liiketoimintamuotoilija, jonka missiona on luoda asiakkailleen kasvua.

Vere Arvoverkko

Suomalaisen kilpailuedun rakentajat

LUE LISÄÄ