Vere asiakastarina: Lem-Kem Oy

Kirjoittanut Vere Oy - 07 marraskuuta, 2017

Vere asiakastarina: Lem-Kem Oy

 

Lahtelainen Lem-Kem Oy on 30-vuotias lahtelainen perheyhtiö, joka perustettiin kiinteistöjen ylläpitotyön helpottamiseksi ja energiatehokkuuden parantamiseksi. 80-luvulla ensisijaisesti kiinteistöjen kunnossapitoa palvelevia tavarantoimittajia ei juurikaan ollut. Nykyisin Lem-Kem Oy palvelee valtakunnallisesti yli 23 000 asiakasta valaistuksen, kiinteistöhoidon, teollisuuden kunnossapidon ja kiinteistöjen energiatehokkuutta parantavilla tuotteilla ja palveluilla.

Tuotteista asiakkaiden toiminnan kehittäjiksi

Yrityksen tarjonta ja palvelut ovat uusiutuneet systemaattisesti vuosien varrella ja sitä on tehty menestyksekkäästi. 80- ja 90-luvulla pitkäkestoiset valonlähteet tuottivat asiakkaille merkittäviä säästöjä vaihtovälien pidentyessä. 2000–luvulla uuden valaistusteknologian ja palveluiden avulla on pystytty tuottamaan jo miljoonien eurojen säästöt Lem-Kemin asiakaskunnassa.

Kilpailu on globaalia kaikilla toimialoilla ja palvelu- ja tuotekonseptien elinkaaret lyhenevät entisestään. Myös kiinteistöjen ylläpidossa vuosikausia kestänyt ja kilpailuetua tuottanut konsepti voi vanhentua nopeasti ja kilpailukenttä muuttua. Lem-Kem on jo aiemminkin rohkealla uudistumiskyvyllään pysynyt muuttuvassa markkinatilanteessa aina askeleen edellä. Mutta mikä on tulevaisuuden bisnes Lem-Kemille?  

Ekosysteemistä arvoa asiakkaille

”Haluamme auttaa asiakkaitamme toimimaan vastuullisesti ja kustannustehokkaasti. Tehtävämme onkin lopettaa kiinteistöjen energian tuhlailu. ” toteaa tj. Henrik Lemmetty.

lemkem-oy-henrik-lemmetty.jpg Kiinteistöjen energiansäästön lisäksi Lem-Kem auttaa tuottamaan osan tarvittavasta energiasta aurinkovoimaloiden tai heidän ekosysteeemissä olevien kumppaneiden hybridienergiaratkaisujen avulla. ”Nyt voimme viedä palvelutasomme täysin uudelle tasolle ja tuottaa asiakkaillemme ratkaisuja, jotka maksavat itse itsensä takaisin.” Uutena toiminta-alueena on auttaa kiinteistöjä parantamaan palveluitaan sähköautoilijoille, joka sopii mainiosti Lem-Kemin filosofiaan.

Uudet kilpailuedut tulevaisuudessa

Vere tukee Lem-Kemiä liiketoimintamuotoilun keinoin rakentaen ja kaupallistaen konsepteja, joilla vastataan tulevaisuuden liiketoimintatarpeisiin ja jatkuvaan muutokseen. Ei riitä olla askeleen edellä, vaan tarvitaan kunnon harppauksia tai kokonaan uuden markkinan luomista. Tavoitteen tulee olla kunnianhimoinen. Tulee luoda kokonaan uusi pelikenttä ja uudet markkinat, jonne kilpailijan on vaikea tai jopa mahdoton päästä.

Vastuullisuus ja eettisyys Lem-Kemin toiminnan geeneissä

Yrityksen toimitusjohtajalle Henrik Lemmetylle on tärkeää, että yrityksen tuottama voitto tuo hyvää myös yhteiskunnalle. Lem-Kemille eettiset ja ekologiset arvot ovat olleet erittäin tärkeitä yrityksen perustamisesta lähtien ja ympäristö otetaan huomioon kaikessa toiminnassa.

Lisätietoja:

Jussi Pullola, Senior Pilot & Partner, Vere Oy
040 501 7505
jep@vere.fi

Vere Oy on liiketoimintamuotoilija, joka yhdistää strategisen liiketoimintaosaamisen ja teknologisen kyvykkyyden. Liiketoimintamuotoilu on uusien liiketoimintamallien rakentamista ja vanhojen mallien transformointia vastaamaan digitaalisen ajan asiakasvaatimuksia.