Vere asiakastarina: 3 Step IT - Kestävän kasvun tekijä

Kirjoittanut Vere Oy - 03 lokakuuta, 2017

Vere asiakastarina: 3 Step IT - Kestävän kasvun tekijä

 

3 Step IT Oy ja Vere Oy yhdistivät voimansa liiketoiminta­muotoilu­hankkeessa, jonka tavoitteena oli löytää ja rakentaa kestävää kasvua tukevia tulevaisuuden liiketoiminta- ja palvelumalleja.

Tahdomme tuottaa asiakkaillemme yhä enemmän arvoa.

Kaikki hyvin, miksi uudistua?

3 Step IT:n liiketoiminta perustuu IT-laitteiden elinkaaren hallintaan, eli niiden vuokraamiseen, rahoitukseen, käytönaikaiseen hallinnointiin ja käytöstä poistoon. 3 Step IT:n hallinnoimia laitteita on maailmanlaajuisesti käytössä noin 1.8 miljoonaa. Toimintaa on Suomen lisäksi 9 muussa maassa.

Asiakasyrityksille elinkaarenhallinta tarkoittaa ajan- ja rahansäästöä, vaivattomuutta sekä laitteiden korkeaa käyttöastetta. Kiertotalouden periaatteiden mukaisesti asiakkaiden käytöstä palautuva laite tyhjennetään tietoturvallisesti, puhdistetaan, päivitetään ja myydään edelleen.

3 Step IT on ollut 20 vuotta kasvava ja kannattava. Myös asiakastyytyväisyys on aina ollut korkea. Kaikki menee hyvin, miksi siis miettiä uudistumista?

Asiakastarpeet muuttuvat kiihtyvällä tahdilla

”3 Step IT on perustamisestaan lähtien ollut IT:n elinkaaren hallinnan edelläkävijä. Hyvään nykytilanteeseen ei tule kuitenkaan tuudittautua. Tahdomme tuottaa asiakkaillemme yhä enemmän arvoa ja olla kiihtyvällä tahdilla muuttuvassa toimintaympäristössä mukana myös tulevaisuudessa. Haluamme varmistaa asiakkaidemme arjen vaivattomuuden jatkossakin. Kaiken tämän pitää tapahtua arvojemme mukaisesti ympäristö joka vaiheessa huomioon ottaen. Haluamme olla kestävän kasvun edelläkävijä!”, toteaa Marko Tarkiainen, 3 Step IT Oy:n toimitusjohtaja.'''

Vere Oy asiakastarina: Marko Tarkiainen 3 Step IT

"Koneoppimisen ja keinoälyn avulla voimme ennakoida asiakkaidemme
tarpeita entistäkin paremmin", sanoo Marko Tarkiainen.

Luodakseen kestävää kasvua 3 Step IT panostaa Veren tukemana uusien liiketoimintamallien innovointiin ja digitaalisten palveluiden asiakaslähtöiseen kehittämiseen. ”Asiakkaamme ja laitteiden loppukäyttäjät ovat erittäin tyytyväisiä palveluihimme.” Silti 3 Step IT tahtoisi ottaa asiakkaat yhä paremmin huomioon ja miettiä yhdessä heidän kanssaan tulevaisuuden palveluita. Mutta miten?

Tulevaisuuden liiketoimintamallit ja asiakaslähtöisyys?

3 Step IT ja Vere innovoivat tulevaisuuden palveluita yhdessä loppuasiakkaiden kanssa. Yhdeksi pääteemaksi 3 Step IT:n liiketoiminta­muotoilu­hankkeessa nousi liiketoiminnan rakentaminen datan ympärille. "Olemme siirtymässä kilpailutaloudesta yhteistyötalouteen", Marko visioi. "Jatkossa toimintaa kehitetään vieläkin asiakaslähtöisemmäksi järjestelmiin kertyneen datan avulla. 3 Step IT tutkii nyt koneoppimista ja keinoälyn hyödyntämistä asiakaspalvelussa ja asiakastarpeiden ennakoinnissa. Meillä on 20 vuoden ajalta historiadata hallussamme ja pystymme jo nyt hyvin ennakoimaan, miten voimme tehdä asiakkaidemme arjesta vieläkin helpompaa."

Olemme digitalisaation kärjessä monessa asiassa ja juuri nyt olisi aika markkinoida sitä maailmalla.

 

Suomi 100 - mistä suomalaiset voivat olla ylpeitä?

Marko Tarkiainen on tehnyt pitkän uran maailmalla ja palasi perheensä kanssa Suomeen vuonna 2016.  Kysymykseen siitä, mistä meidän suomalaisten tulisi olla ylpeitä Marko vastaa rohkean kannustavasti:

"Meidät tunnetaan maailmalla luotettavina ja lojaaleina. Suomalaiset nähdään myös hyvin neutraalina kansakuntana, joka ei herätä ylimääräisiä tunteita suuntaan eikä toiseen. Tämä on vahvuus, jota pitäisi hyödyntää enemmän. Yrityksien tulisi panostaa enemmän kansainväliseen yhteistyöhön ja erityisesti näkyvyyteen. Meistä tiedetään kohtuullisen vähän maailmalla verrattuna esimerkiksi ruotsalaisiin yrityksiin. Olemme digitalisaation kärjessä monessa asiassa ja juuri nyt olisi aika markkinoida sitä maailmalla."

Itsekin ulkomailla pitkään työskennelleenä Marko näkee, että ekspatriaateilla on paljon annettavaa suomalaiseen yritysmaailmaan.

"Suomalaisten yritysten kannattaisi hyödyntää huomattavasti enemmän sitä kokemusta ja osaamista, jota monet ulkomailla työskennelleet tuovat mukanaan palatessaan Suomeen."

Tämä vaatii yrityskulttuurilta avoimuutta ja organisaatiolta rohkeutta kokeilla, miten ulkomailla opitut asiat voisivat toimia suomalaisessa yrityksessä.

Lisätietoja antaa:
Juha Leppänen, CEO, Vere Oy
040 172 2224
jl@vere.fi

 

Vere Oy on liiketoimintamuotoilija, joka yhdistää strategisen liiketoimintaosaamisen ja teknologisen kyvykkyyden. Liiketoimintamuotoilu on uusien liiketoimintamallien rakentamista ja vanhojen mallien transformointia vastaamaan digitaalisen ajan asiakasvaatimuksia.