Vere asiakastarina: Energiatehokkuutta ja elinkaarikustannusten minimointia palveluna

Kirjoittanut Vere Oy - 20 joulukuuta, 2016

Vere asiakastarina: Energiatehokkuutta ja elinkaarikustannusten minimointia palveluna

 

Digitaalista liiketoimintamuotoilua tarjoava Vere Oy ja IoT-analytiikkaa palveluna tarjoava Analytics Cloud Oy ovat sopineet liiketoiminnan kehittämisyhteistyöstä. Sopimuksen myötä Verestä tulee myös Analytics Cloudin osaomistaja. 

Esineiden Internet muuttaa yritysten liiketoimintamalleja ja ihmisten arkea kiihtyvällä tahdilla. Teknologia ei kuitenkaan saa olla itseisarvo, vaan sen tulee aidosti tuottaa arvoa liiketoiminnalle tai vaikkapa helpottaa yksilön arkea tai edistää terveyttä.

Analytics Cloud on kehittänyt ainutlaatuisen palvelumallin, jonka avulla sensoreiden ja erilaisten järjestelmien tuottamat datamassat saadaan nopeasti palvelemaan liiketoimintaa. Esimerkiksi kiinteistöjen energiatehokkuutta ja sähkönkulutusta voidaan merkittävästi parantaa säätilojen muutoksia ennakoimalla, ohjaamalla valaistusta tai ostamalla sähköä oikea-aikaisesti. Teollisuuden elinkaarikustannusten parantamisessa sekä laite- ja konerikkojen ehkäisemisessä mahdollisuudet ovat rajattomat. Analytics Cloudin kehittämällä palvelumallilla asiakkaille ei synny suuria laite- tai sovellusinvestointeja ja palvelun käyttöönotto on äärimmäisen nopeaa.

”Veren strategian lähtökohtana on ollut etsiä portfolioonsa yrityksiä, joiden liiketoiminnan kehittämisessä se voi toimia syvällisenä kumppanina. Samaan aikaan näemme valtavan potentiaalin aidosti liiketoimintalähtöisessä esineiden Internetin ja ennakoivan analytiikan markkinassa. Kumppanuus Analytics Cloudin kanssa on meille erittäin merkittävä ja tuo varmasti nopeastikin hyötyä yhteisille asiakkaillemme”, sanoo Vere Oy:n toimitusjohtaja Juha Leppänen.

”Analytics Cloudissa filosofiamme on tuottaa asiakkaillemme tuloksia nopeasti ja riskittömästi. Esineiden Internetissä ja ennakoivassa analytiikassa kyse ei ole datasta tai teknologiasta, vaan siitä, mitä niillä saadaan aikaan. Tyypillisimmät hyödyt liittyvät energian säästöön, laite- ja konekannan parempaan käyttöasteeseen, raaka-aineiden oikea-aikaiseen ostamiseen tai vaikkapa ennakoivaan huoltoon ja työn tehostumiseen. Parhaimmillaan kyse voi olla koko liiketoiminnan transformaatiosta tuotteista palveluiksi sekä sen myötä merkittävästä kannattavuuden paranemisesta", summaa Analytics Cloud Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Varila.

Vere ja Analytics Cloud

Lisätietoja antaa:
Juha Leppänen
CEO / Vere Oy
jl@vere.fi
+358 40 172 2224

Tuomo Varila
CEO / Analytics Cloud Oy
tuomo@analyticscloud.fi
+358 40 507 2507