Vere asiakastarina: Ammattiopisto Spesia siirtyy kokeilukulttuuriin

Kirjoittanut Vere Oy - 18 joulukuuta, 2019

Vere asiakastarina: Ammattiopisto Spesia siirtyy kokeilukulttuuriin

 

Vuoden 2018 alussa Bovallius-ammattiopisto ja Invalidiliiton Validia Ammattiopisto yhdistyivät Ammattiopisto Spesiaksi. Spesiasta tuli Suomen toiseksi suurin ammatillinen erityisoppilaitos, jolla on vuosittain yli 1 200 opiskelijaa ja yksitoista toimipaikkaa. Yhdistymisen kynnyksellä spesialaisilla oli paljon organisoitavaa, sillä samoihin aikoihin astui voimaan myös ammatillisen koulutuksen reformi.

“Meidän piti räjäyttää vanhat rakenteet pois, mutta halusimme kuitenkin säilyttää hallinnan tunteen. Siksi tarvitsimme ulkopuolista apua”, kertoo Spesian kehittämisjohtaja Marja Jäntti.

LÄHTÖTILANNE Kolme strategian toimeenpanon osa-aluetta haluttiin konkretisoida tekemisen tasolle. Henkilöstön osallistaminen ja sitouttaminen uudenlaisen tekemisen suunnitteluun oli erityisen tärkeää.

HAASTE Kahden oppilaitoksen yhdistyminen tapahtui samaan aikaan, kun alaa mullistanut ammatillisen koulutuksen reformi astui voimaan. Vanhojen toimintamallien ei haluttu siirtyvään uuteen Spesiaan ja tähän tarvittiin ulkopuolista näkökulmaa sekä tehokasta fasilitointia.

RATKAISU Veren johdolla luotiin strategian modernille toimeenpanolle kokonaistiekartta, joka aikataulutettiin ja vastuutettiin vuosille 2019-2020.

Spesian johto pyysi neljältä yritykseltä tarjouksen johtamisen ja toimintakulttuurin uudistamiseen sekä strategian toimeenpanoon. Vere nousi ykköseksi. Työ alkoi joulukuussa 2018. Projektin keskeiset osa-alueet olivat Spesian identiteetti ja erottuvuus, osaamisen johtaminen sekä uudet oppimisympäristöt ja tuotteet. Työ aikataulutettiin kuudelle kuukaudelle.

“Aluksi vastustelimme, että ei näin nopeasti, mutta onneksi Vere piti intensiivisen tahdin. Viestintä on ollut vahvaa ja aikataulutus onnistui hyvin”, Marja Jäntti toteaa.

Kolmen vaiheen toteutus

Projektia Veren puolelta vetänyt liiketoimintamuotoilija Petri Munkki teki suunnitelman, jonka ensimmäisessä vaiheessa käsiteltiin Spesian juuri valmistuneen strategian moderni toimeenpano. Käytännössä Petri ja hänen kollegansa Jussi Pullola kuuntelivat jokaisen Spesian oppilaitoksen johtajan toiveet. Sen jälkeen pidettiin strategiatyöpajat.

Yksi prosessiin osallistuneista on koulutusjohtaja Jaana Myyryläinen, joka edustaa Järvi-Spesiaa. Siihen kuuluvat Keski-Suomi, Etelä-Savo ja Kymenlaakso.

“Kolme päivää meni hyvällä sykkeellä. Oli tutustumista, tekemistä ja asioiden jatkojalostamista. On hyvä, että joku katsoo meidän koulumaailmaamme toisin silmin ja sekoittaa ajatuksiamme hyvällä tavalla. Saimme konkreettisia arjen esimerkkejä”, Myyryläinen kertoo.

Spesia Lab tuo kokeilevan toimintakulttuurin

Projektin seuraavassa vaiheessa valittiin osa-alue, jolle tuotettiin design sprintin kautta palvelun prototyyppi. Teemaksi valikoitui kokeilukulttuurin vahvistaminen, ja design sprintin tulos oli Spesia Lab -konsepti.

Konseptiin kuuluu arjen rutiineista erillään olevaa kokeilevaa toimintaa, kuten kehitysideoiden testaamista, sekä oma mobiilisovellus, jolla innovaatioita jaetaan ja jalostetaan. “Lab”-sanan inspiroimana työryhmässä syntyi kokeilukulttuurille lempinimi “lupa läpätä” - eli uusi toimintatapa, joka haluttiin juurruttaa koko organisaatioon.

Kaiken kehittämistyön tavoitteena on lisätä opiskelijan arjen sujuvuutta ja vahvistaa Spesian toimintaa tukemassa opiskelijan loppuelämän muodostumista.

Tolkun tekemistä eikä “konsulttihöpinää”

“Kyllähän sitä etukäteen on aina pelko, että meneekö tämä konsulttihöpinäksi, mutta työskentely Veren kanssa osoittautuikin tolkun tekemiseksi”, Marja Jäntti toteaa naurahtaen.

IMG_20190327_134310__01

“Veren toimintatavat, osallistaminen ja kuuleminen, ovat toimineet hyvin. Petristä henkii arvostava asenne kaikkia kohtaan. Hän on hienotunteinen, kuunteleva ja positiivinen. Jussi on ollut hyvä haastamaan työpajoissa ja tuonut mukanaan paljon huumoria. Työpari on täydentänyt hienosti toisiaan”, Marja Jäntti kuvailee.

Spesialaiset lähtivät strategian jalkauttamiseen sillä asenteella, että henkilöstö ja opiskelijat otetaan mukaan. Vaikka prosessi kestäisi kauemmin, lopputuloksesta tulisi parempi. Jäntin ja Myyryläisen mukaan projektissa tapahtui myös sisäisesti tutustumista ja luottamuksen kasvua. Yhdessä tekemällä löytyi yhteinen sävel.

Tämä on ollut aitoa ja rehellistä tekemistä, jolla on vaikutuksia arkeen.

“Myös Spesia Lab elää meidän puhekielessä nyt, vaikka kaikkea siihen liittyvää ei olekaan vielä otettu käyttöön”, Jaana Myyryläinen vahvistaa.

“Tämä on ollut aitoa ja rehellistä tekemistä, jolla on vaikutuksia arkeen. Varmaankin kaikilla on kokemuksia konsulteista, jotka eivät jätä mitään vaikutuksia jälkeensä, mutta Vere ei ollut sellainen”, Marja Jäntti sanoo tyytyväisenä.

Prosessissa on saatu vietyä organisaation ja sen toimintakulttuurin yhdistymistä ja uudistumista isoin askelin eteenpäin, ja työ jatkuu. Ensimmäinen välietappi on kuitenkin jo takana hyvin tuloksin.
“Tässä kohtaa olemme saaneet varmuuden, että riittävän iso osa henkilöstöstä on matkalla samaan suuntaan meidän kanssamme ja vielä mielellään”, Marja Jäntti tiivistää.

Lue lisää Vere-asiakastarinoita!